K této síti se nelze připojit 2 aneb FreeRADIUS podrobněji

Hodnocení přihlášky

65.19% (362 hlasů)

Hodnocení obsahu

53.12% (8 hlasů)

Slovní hodnocení

  • Nesedělo úplně ubsah k sylabům. Sylab byl ambicióznější, než vlastní obsah. Minimálně by se hodila deklarovat úroveň "advanced" (pokročilí) či dokonce "beginner" (začátečník) ... úroveň "hacker" byla asi trochu přestřelená. Chyběla "prostřední úroveň detailu" - na jedné straně top high level overview protokolu jako pro začátečníka, na druhou stranu konkrétní příklady, byť "elementární" ... pokud to vidím pro začátečníky, pak chybí overview architektury protokolu, jeho položek atp. Pokud to cílí na "hackery", tak je lépe si vybrat konkrétní "špeky", ale ty je potřeba trochu lépe řadit do kategorií (sekcí, osnovy) přednášky, i když se mezi nimi skáče (viz hodnocení lektora), tak tím spíš, aby si posluchač mohl lépe "přepínat" kontext, kam přednášející míří a o čem jde řeč. LP (25 %)
  • Velmi příjemné a přínosné. Praktické ukázky kvalitní. (75 %)
  • FR2 jsem se intezivne zabyval a zprovoznil v prostredi PEAP/MSCHAPv2 + Windows AD + 802.1x na LAN i WLAN. Proto si troufam rict, ze autor je jiste odbornik, nicmene tema podal zcela nesrozumitelne, bez vysvetleni potrebneho technickeho pozadi. Skakal z high-scope do absolutnich detailu a kdybych FR2 sam nekonfiguroval, tak se ztratim hned po uvodu do historie. A dovolim si oponovat - dokumentace FR2 je velmi bidna, jedinym zdrojem jsou konfiguracni soubory, ty ale vysvetluji technikalie (co to udela, kdyz to zapnu) a ne architekturu a koncepci. (0 %)
  • od prednasky jsem ocekaval vic, zbytecny dlouhy historicky uvod, malo prakticke konfigurace nebo vyzkouseni si, pripadne zpusobu vyuziti FR v praxi (25 %)

Hodnocení lektora (Pavel Valach)

68.75% (8 hlasů)

Slovní hodnocení

  • Jede tak, jak mu skáčou myšlenky v hlavě, i jako člověk, který má o problematice tušení, mám problém držet si v hlavě nějaký stromový kontext v kterém přednáška běží. Přednášející měl sice kapitoly / sekce přednášky evidentně v hlavě připravené, ale nekomunikoval je posluchači ani verbálně, ani telepaticky ;-). Verbálně a komunikačně jinak dobré. LP (50 %)
  • Přímočaré a pěkně vystoupení. (75 %)
  • Doporucuji udrzet barvu hlasu v rozumnych mezich :-). (50 %)
(CC) (BY) LinuxDays 2017
HTTPS DNSSEC TLSA IPv6