Lidé na LinuxDays

Michal Špaček

Michal Špaček

Webový vývojář, pořádá školení, zajímá ho bezpečnost a výkon, staví, boří a testuje webové aplikace. Přednášel na více než 80 konferencích a akcích, včetně konference WebExpo v Praze a konference Passwords v Las Vegas, na obou opakovaně.

Lenka Kosková Třísková

Lenka Kosková Třísková

Vystudovala FEL ČVUT a o Linuxu publikovala dřív, než to bylo cool. Potom se zabývala vývojem software pro roztodivné menšinové procesory. Dnes předenáší na Technické univerzitě v Liberci, mimo jiné i o tvorbě operačních systémů a jejich úpravách pro nejrůznější hardware.

Petr Topiarz

Petr Topiarz

Vystudoval angličtinu na Pedagogické fakultě UK, ale postupně do popředí jeho zájmu vstoupily unixové systémy, hlavně BSD. Píše pro BSDMag a root.cz a pracuje jako systémový administrátor unixových systémů v jedné velké státní instituci.

Radek Zajíc

Radek Zajíc

Už patnáct let se snaží tvářit, že Linuxu rozumí. Nabyté zkušenosti se síťováním a správou Linuxu se pokouší předávat dál – spravoval například linuxovou infrastrukturu pro Seznam.cz a aktuálně doručuje ze strojů s Linuxem desítky gigabitů videa zákazníkům Showmax.com.

Miroslav Holec

Miroslav Holec

Cloud architekt, vývojář webových aplikací a občasný lektor a konzultant. Pomáhá firmám překonávat různé nástrahy při vývoji moderních aplikací a pravidelně přednáší o cloudových technologiích.

Pavel Šimerda

Pavel Šimerda

Nezávislý konzultant v oblasti open source software. Zabývá se především podporou a školením vývojářů, kteří svoji práci staví na otevřených nástrojích. Vedle toho se stále pohybuje okolo linuxových distribucí a síťové konfigurace.

Karol Danko

Karol Danko

Cez deň pracuje ako Node.js vývojár v Livesporte, kde vedie vývoj interných data APIs. Cez noc sa ale venuje niečomu inému aby si rozšíril obzory. A tu prichádza na radu práve IoT a smart home.

Věroš Kaplan

Věroš Kaplan

Nájemný správce serverů na volné noze, který má rád automatizaci, monitoring a spokojené pracující servery.

Ondřej Caletka

Ondřej Caletka

Vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT, obor Telekomunikační technika a v současné době pracuje ve sdružení CESNET, provozujícím národní síť vědy a výzkumu.

Petr Stehlík

Petr Stehlík

Pracuje jako vývojář webových aplikací a administrátor linuxových serverů. Vystudoval aplikovanou informatiku v době, kdy se tak ještě ani nejmenovala. GNU/Linuxem a Unixem obecně se zabývá již téměř dvě desetiletí.

Pavel Šnajdr

Pavel Šnajdr

Zakládající člen a předseda spolku vpsFree.cz. Zabývá se kontejnerovou virtualizací, ZFS a enterprise linuxovými distribucemi. Má rád otevřené prostředí a aktivní lidi. Nesnáší politikaření místo pořádné práce.

Tomáš Hála

Tomáš Hála

Vystudoval výpočetní techniku na FEL ČVUT, pracuje jako Linux Teamleader v hostingové společnosti ACTIVE 24 a je zakládajícím členem bezpečnostního týmu ACTIVE24-CSIRT.

Jan Seidl

Jan Seidl

Viruslab systems vývojář ve společnosti Avast Software. Ve volném čase se věnuje rodině, kapele a průběžnému refactoringu domku.

Lukáš Bařinka

Lukáš Bařinka

Působí na FIT ČVUT, kde se zabývá GNU/Linuxem, webem a multimédii. Ve volném čase rád fotografuje.

Michal Stanke

Michal Stanke

Studuje FEL ČVUT a přibližně od roku 2010 přispívá do projektu Mozilla. Poslední roky primárně formou lokalizace a také psaním zpráviček na Mozilla.cz.

Petr Krčmář

Petr Krčmář

Je šéfredaktorem serveru Root.cz, členem spolku vpsFree.cz a hlavně už strašně dlouho linuxákem. Má rád nové technologie, které dávají smysl a staré technologie, které fungují dobře a jednoduše.

David Karban

David Karban

Linux admin na volné noze. Zabývá se primárně automatizací serverů, kontejnerovou virtualizací a ZFS.

Pavel Píša

Pavel Píša

Vystudoval obor kybernetika a robotika na ČVUT FEL, kde v současné době učí a pracuje na projektech využívajících Linux a další procesorové technologie. Paralelně se zabývá návrhem firmware a elektroniky laboratorních a medicínských přístrojů a přesného servořízení ve firmě PiKRON.

Jakub Jelen

Jakub Jelen

Linuxový a open-source nadšenec, vystudoval počítačové a vestavěné systémy na FIT VUT v Brně a pracuje v Red Hatu. Momentálně se zajímá o kryptografii a bezpečnost počítačových systémů, ale není mu cizí ani správa linuxových systémů, webové technologie nebo mobilní aplikace.

Jakub Vrchota

Jakub Vrchota

V současné době se věnuje programování, návrhu webových aplikací a automatizaci práce. V automatizaci vidí nejen ulehčení práce, ale i perspektivní budoucnost a své zkušenosti s ní chce šířit dál.

Christophe Vanlancker

Christophe Vanlancker

Linux and Opensource consultant at Inuits. Responsible for daily operations internally and mentoring new colleagues. Loves automation, monitoring and high-availability.

Adam Hořčica

Adam Hořčica

Vystudoval softwarové inženýrství na FEL ČVUT. V současnosti pracuje ve firmě Foxconn 4Tech, zabývající se Industrial IoT. Je členem klubu Silicon Hill SU ČVUT, kde spoluzakládal elektronickou laboratoř - hackerspace MacGyver.

Marián Kyral

Marián Kyral

Zaměstnán jako programátor v retail segmentu. Uživatel Gentoo, fanoušek open source, aktivní mapper OpenStreetMap. Rád chodí s rodinou po horách a nejen tam se věnuje Geocachingu.

Pavel Dostál

Pavel Dostál

Živí se jako freelance Linux administrator a Ruby developer. Je členem Admin sekce klubu Silicon Hill. Rád cestuje a zajímá se o veřejnou dopravu, hlavně vlaky.

(CC) (BY) LinuxDays 2017
HTTPS DNSSEC TLSA IPv6