Základy šifrování s GnuPG

Hodnocení přihlášky

58.8% (361 hlasů)

Hodnocení obsahu

67.5% (10 hlasů)

Slovní hodnocení

  • Tak tohle pro začátečníky nebylo ani náhodou :D Vůbec jsem se nechytal. Šifrování fajn. Ale stejně si o tom budu muset přečíst sám v klidu na internetu. Pro pokročilé příjemné doplnění informací. (50 %)
  • Bylo to poněkud povrchní, jen s pár příklady. Chyběl hlubší vhled, trocha teorie i rozhled po dalších praktických příkladech (použití v e-mailových klientech, grafických aplikacích, zálohách jako je duplicity). (25 %)

Hodnocení lektora (Emil Miler)

77.5% (10 hlasů)

Slovní hodnocení

  • Lektor dané problematice rozumí. (100 %)
  • Lektor perfektní, fakt nabouchaný vědomostma, sice nerozuměl tomu obalu šifrování klíče, ale vše ostatní perfekt. Jen strašně rychle přeskakoval snímky, takže než jsem si vůbec zkusil vygenerovat RSA tak on už byl o tři kroky dál. Mému stařičkému ntb to přeci jen trvalo. Ale nemůžu to hodnotit negativně. Protože to je má chyba, že nemám tolik vědomostí v tomhle oboru :) (75 %)
  • Na přednášejícím bylo vidět, že do hloubky nerozumí svému tématu a není si jistý tím, co říká. To je zvláště u tématu bezpečnosti špatně. Jak pak mám věřit tomu, co říká? Respektive, že někde není nějaká chyba, nedostatek? (25 %)
(CC) (BY) LinuxDays 2017
HTTPS DNSSEC TLSA IPv6