Otevřená místnost

Stánky na LinuxDays

Udělejte si svoje LinuxDays! Chcete udělat přednášku, prezentaci, mít krátkou řeč nebo se potkat se skupinou lidí? Máte možnost oslovit stovky lidí z LinuxDays, což jsou nejen linuxáci, ale i studenti, správcové serverů, geekové a lidé vaší krevní skupiny. Nestyďte se a rozšiřte LinuxDays o svůj nápad.

Máme pro vás otevřenou místnost T9:302 s kapacitou 24 lidí, tabulí a projektorem. Je na vás, koho si do ní pozvete a jaký program si připravite. Stačí si rezervovat přesný čas (max. 120 minut) a pak už je na vás, jak svůj prostor využijete.

Sobota

Elementary OS Freya - Linux který nepoznáte
Sobota 10:00 – 11:30 (veřejné)
Tento workshop je určen (nejen) nováčkům kteří vybírají Linux, který jim poskytne odolný, stabilní a rychlý systém který dokáží bez obav ovládnout. Během workshopu vás provedu instalací systému, nastavením a přizpůsobením pro potřeby jednotlivce. Vyzkoušíme si nejpopulárnější aplikace a jejich nastavení. Dozvíte se základní principy práce v Elementary OS, v čem se liší od Ubuntu z jehož základu vychází. Jakékoliv téma, které bude navrhnuto a shledáno přínosné pro workshop bude rozebráno do podrobností.
Turris Gadgets
Sobota 11:45 – 12:30 (veřejné)
Turris Gadgets je společný projekt Jablotronu a CZ.NIC. Jedná se o sadu periferií Jablotronu a komunikační dongle, která umožní router Turris rozšířit o řešení bezpečné chytré domácnosti. Pro majitele sad zde budou shrnuty dosavadní výsledky první části projektu a bude ponechán prostor pro dotazy. Pro ostatní bude v krátkosti koncept sady představen.
STM32 a Arduino
Sobota 16:00 – 17:00 (veřejné)
Přijdťe si rozšířit znalosti o mikrokontrolérech. Na naší ukázce se dozvíte něco o STM32, použití jako Arduino, rozjedeme na něm Linux a kromě tohoto, uvidíte velké množství vývojových kitů a programů.

Neděle

Otevřená města aneb OSS ve veřejné správě
Neděle 11:30 – 12:30 (veřejné)
Otevřená města jsou nově vznikající platformou, která má za cíl mimojiné napomoci obcím ve využívání open source software. Samozřejmě bude probrána i problematika opensource ve veřejné správě rozumně.
Taskwarrior: Task management (nielen) v termináli
Neděle 13:30 – 14:30 (veřejné)
Workshop v prvej časti zoznámi účastníkov s použitím open-source CLI aplikácie Takwarrior na správu vlastných zoznamov úloh. Osnova: Predstavenie základných konceptov (CRUD, filtrovanie). Atribúty úloh (projekty, tagy, ..). Opakujúce sa úlohy. Užívateľom definované atribúty. Grafické reporty. V druhej časti si účastníci vytvoria vlastný Taskserver, ktorý umožní synchronizáciu úloh medzi viacerými PC. V tretej časti sa dostaneme k pokročilým konceptom. Osnova: Vlastné reporty. Kontext. Hooks. Rozšírenia z komunity (integrácia s vimom, web interface, knižnice).
Schůze FFII.cz
Neděle 15:30 – 17:00 (veřejné)
Členská schůze FFII.cz.

Rezervace místnosti

Vaše jméno a příjmení

E-mailová adresa a telefon



Datum a čas rezervace



Název akce

Název akce:
Volitelný popis akce:

Rezervace je platná až po potvrzení od organizátorů.

LinuxDays 2015 (ɔ)
SSL DNSSEC TLSA IPv6