Lidé na LinuxDays

Pavel Tišnovský

Pavel Tišnovský

Pavel Tišnovský vystudoval VUT FIT a v současné době pracuje ve společnosti Red Hat, kde vyvíjí nástroje pro Customer Content Services. Používá převážně programovací jazyky Lua a Clojure, v odůvodněných případech i Javu, Python, BASH či ANSI C.

Ondřej Caletka

Ondřej Caletka

Ondřej Caletka vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT, obor Telekomunikační technika a v současné době pracuje ve sdružení CESNET, provozujícím národní síť vědy a výzkumu.

Martin Strbačka

Martin Strbačka

Po studiu ZČU FAV začal působit v Laboratořích CZ.NIC, výzkumném a vývojovém oddělení správce české národní domény, sdružení CZ.NIC. Po práci na menších projektech se stal prvním členem vývojového týmu projektu Turris a v současné chvíli tento projekt vede.

Petr Stehlík

Petr Stehlík

Pracuje jako vývojář webových aplikací a administrátor linuxových serverů. Vystudoval aplikovanou informatiku v době, kdy se tak ještě ani nejmenovala. GNU/Linuxem a Unixem obecně se zabývá již téměř dvě desetiletí.

Jakub Jelen

Jakub Jelen

Jakub Jelen je linuxový a open-source nadšenec, studuje FIT VUT v Brně a pracuje v Red Hatu. Momentálně se primárně zajímá o kryptografii a bezpečnost počítačových systémů, ale není mu cizí ani správa linuxového systému, webové technologie nebo mobilní aplikace.

Tomáš Hála

Tomáš Hála

Tomáš Hála vystudoval výpočetní techniku na FEL ČVUT, pracuje jako Linux Teamleader v hostingové společnosti ACTIVE 24 a je zakládajícím členem bezpečnostního týmu ACTIVE24-CSIRT.

Tomáš Chvátal

Tomáš Chvátal

Tomáš Chvátal je teamlead v SUSE pracující na balíčkování openSUSE a SLE. Zároveň je vývojářem Gentoo a velice rád rozbíjí všechno, co se mu dostane pod ruce.

Lukáš Bařinka

Lukáš Bařinka

Působí na FIT ČVUT, kde se zabývá GNU/Linuxem, webem a multimédii. Ve volném čase rád fotografuje.

Petr Krčmář

Petr Krčmář

Je šéfredaktorem serveru Root.cz, členem spolku vpsFree.cz a hlavně už strašně dlouho linuxákem. Má rád nové technologie, které dávají smysl a staré technologie, které fungují dobře a jednoduše.

Milan Zelenka

Milan Zelenka

Je specialistou na Linux technologie a sítě, Od roku 2007 působí v Enlogit jako IT konzultant a od roku 2010 je technický team leader. Mezi jeho silné stránky patří například vysoká dostupnost systémů a virtualizace, ale je schopen efektivně vyřešit jakýkoli technický problém ve svém oboru. Je certifikovaný RHCE.

Michal Krsek

Michal Krsek

Nezávislý konzultant v oblasti Internetu, telekomunikací, videa ve velmi vysoké kvalitě a komercionalizace technologických výsledků výzkumu a vývoje. Celkem úspěšně se pohybuje na rozhraní akademické a komerční sféry.

Lukáš Macura

Lukáš Macura

Pracuje na Slezské univerzitě v Opavě jako správce sítě a učitel a v CESNETu jako člen multimediálního týmu. Je vývojářem Beesipu a velkým fandou monitorovacího systému Zabbix.

Pavel Kácha

Pavel Kácha

Je členem bezpečnostního týmu CESNET-CERTS, kde se snaží dostat správné informace o bezpečnostních událostech včas na správné místo. Byl také jedním ze zakládajících členů CSIRT.CZ. V Linuxu se vrtá už dvě dekády, má rád Python, otevřenost a Exupéryho.

David Karban

David Karban

Linux admin na volné noze. Zabývá se primárně automatizací serverů, kontejnerovou virtualizací a ZFS.

Věroš Kaplan

Věroš Kaplan

Nájemný správce serverů od Brna a příležitostný pythonista. Nemůže se rozhodnout, jestli je víc Dev nebo Ops a tak se snaží najít zlatý grál DevOps. Pro společnost Inuits působí jako open-source konzultant (ať už to znamená cokoliv).

Pavel Píša

Pavel Píša

Vystudoval obor kybernetika a robotika na ČVUT FEL, kde v současné době učí a pracuje na projektech využívajících Linux a další procesorové technologie. Paralelně se zabývá návrhem firmware a elektroniky laboratorních a medicínských přístrojů a přesného servořízení ve firmě PiKRON.

Lukáš Zapletal

Lukáš Zapletal

Pracuje na projektu Foreman a produktu Red Hat Satellite 6, kde se věnuje především bare-metal provisioningu.

David Alexa

David Alexa

Vystudoval webové inženýrství na ČVUT FIT. Pracuje jako vývovojář webových aplikací a e-commerce řešení, spolupracuje se sdružením CESNET na vývoji konfiguračního nástroje NetopeerGUI. Nejvíc ho baví webový frontend, při jehož vývoji se snaží aplikovat návrhy a postupy známé z vývoje backendu.

Vlastimil Babka

Vlastimil Babka

Vystudoval informatiku na matfyzu, nyní pracuje v SUSE Labs jako vývojář linuxového kernelu se zaměřením na memory management. Zároveň je od roku 2006 vývojářem Gentoo Linuxu.

Jan Baier

Jan Baier

Mladý systémový inženýr a administrátor z Prahy. Má inženýrský titul z ČVUT FIT a ve svém volném čase předává zkušenosti dál. Odvážně se snaží jít tam, kam ještě nikdo nevkročil a věří v čistou sílu open source.

Michal Strnad

Michal Strnad

Michal Strnad vystudoval softwarové inženýrství na FEL ČVUT. V současnosti pracuje ve sdružení CESNET, provozujícím národní síť vědy a výzkumu.

Štěpán Bechynský

Štěpán Bechynský

Po skoro devíti letech opustil společnost Microsoft, kde pracoval jako Technical Evangelist a zakotvil v klidnějších vodách farmaceutické společnosti MSD, kde má na starost infrastrukturu v Amazon Web Services. Ve volných chvílích se věnuje mikrokontrolérům, 3D tisku nebo přednášením o Arduino.

Adam Hořčica

Adam Hořčica

Adam Hořčica vystudoval softwarové inženýrství na FEL ČVUT. V současnosti pracuje jako konzultant ve firmě Profinit. Zabývá se hlavně vývojem webových aplikací. Je členem klubu Silicon Hill SU ČVUT, kde spoluzakládal elektronickou laboratoř - hackerspace MacGyver.

Petr Bláha

Petr Bláha

Je dlouholetým a hlavně spokojeným uživatelem GNU/Linuxu. Od roku 2013 se aktivně věnuje popularizaci aditivní výroby – je hlavním organizátorem výstavy a konference 3Dexpo. Ve zbývajícím volném čase se věnuje konstrukci vlastní 3D tiskárny.

Tomáš Bedřich

Tomáš Bedřich

Podniká v oblasti vývoje softwaru a tvorby webu. Studuje na FIT ČVUT a ve volném čase rád chodí po keškách.

LinuxDays 2015 (ɔ)
SSL DNSSEC TLSA IPv6