hlavička stránky

Přednášející na LinuxDays

Ondřej Filip

Ondřej Filip

Ondřej Filip Vystudoval MFF UK a University of Pittsburgh. Během studia začal pracovat ve společnosti IPEX a. s., kde později působil jako technický ředitel a člen představenstva. Od prosince 2004 je Ondřej Filip výkonným ředitelem sdružení CZ.NIC.

Adam Golecký

Adam Golecký

Adam Golecký pracuje ve sdružení NIX.CZ od roku 2008 a od roku 2011 zastává pozici technického ředitele. Má na starosti vedení technických specialistů, navrhuje architekturu a technickou platformu sítě. Dále komunikuje s dodavateli hardware a okruhů.

Pavel Šnajdr

Pavel Šnajdr

Pavel Šnajdr je předsedou spolku vpsFree.cz a technickým ředitelem společnosti Relbit. Zabývá se kontejnerovou virtualizací, ZFS a enterprise linuxovými distribucemi.

Pavel Tišnovský

Pavel Tišnovský

Pavel Tišnovský vystudoval VUT FIT a v současné době pracuje ve společnosti Red Hat, kde vyvíjí nástroje pro Customer Content Services. Používá převážně programovací jazyky Lua a Clojure, v odůvodněných případech i Javu, Python, BASH či ANSI C.

Tomáš Chvátal

Tomáš Chvátal

Tomáš Chvátal je teamlead v SUSE pracující na balíčkování openSUSE a SLE. Zároveň je vývojářem Gentoo a velice rád rozbíjí všechno, co se mu dostane pod ruce.

Martin Strbačka

Martin Strbačka

Martin Strbačka působí v Laboratořích CZ.NIC, výzkumném a vývojovém oddělení správce české národní domény, sdružení CZ.NIC. Aktuálně se věnuje především práci na projektu Turris, kde se specializuje na linuxovou distribuci OpenWRT.

Tomáš Hála

Tomáš Hála

Tomáš Hála vystudoval výpočetní techniku na FEL ČVUT, pracuje jako Linux Teamleader v hostingové společnosti ACTIVE 24 a je zakládajícím členem bezpečnostního týmu ACTIVE24-CSIRT.

Adam Hořčica

Adam Hořčica

Adam Hořčica vystudoval softwarové inženýrství na FEL ČVUT. V současnosti pracuje jako konzultant ve firmě Profinit. Zabývá se hlavně vývojem webových aplikací. Je členem klubu Silicon Hill SU ČVUT, kde spoluzakládal elektronickou laboratoř - hackerspace MacGyver.

Tomáš Raděj

Tomáš Raděj

Tomáš Raděj je FI MU, Red Hat, Python, FOSS, DevAssistant, licensing v jedné osobě.

Martin Čaj

Martin Čaj

Martin Čaj je Linux System Administrator, pracující již více než 7 let ve výzkumnem a vývojovém oddělení firmy SUSE Linux s.r.o. v Praze.

Ondřej Caletka

Ondřej Caletka

Ondřej Caletka vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT, obor Telekomunikační technika a v současné době pracuje ve sdružení CESNET, provozujícím národní síť vědy a výzkumu.

Michal Halenka

Michal Halenka

Michal Halenka je Linux administrátor v práci i volném čase, spravuje kolejní sítě a zároveň stíhá studovat ČVUT FEL.

Michal Strnad

Michal Strnad

Michal Strnad vystudoval softwarové inženýrství na FEL ČVUT. V současnosti pracuje ve sdružení CESNET, provozujícím národní síť vědy a výzkumu.

Štěpán Bechynský

Štěpán Bechynský

Štěpán Bechynský o sobě tvrdí, že je kutil, kuchař, hračička, 3D tiskař a přednášející v jedné osobě.

Tomáš Vondra

Tomáš Vondra

Tomáš Vondra se s databází PostgreSQL poprvé setkal v roce 2003 a postupně se začal zapojovat i do vývoje. V součastnosti pracuje pro GoodData, kde nad PostgreSQL provozují cloudovou BI platformu. Také se podílí na organizaci konferencí o PostgreSQL.

Petr Medonos

Petr Medonos

Petr Medonos studoval Inženýrskou Informatiku na VŠCHT a pracuje v Etneteře, věnuje se především databázím, (ofenzivní) bezpečnosti a vykonovým optimalizacím. Je držitelem certifikací EC-Council Certified Ethical Hacker a Red Hat Certified Engineer.

Martin Doleček

Martin Doleček

Martin Doleček po studiu ekonomického směru začal montovat na střechách Wi-Fi antény. Krátce poté přesedlal od vrtačky na SSH klienta. Od roku 2006 spravoval linuxové servery v Seznamu a dnes má již 5 let na starosti celé provozní oddělení.

Anna Janáčková

Anna Janáčková

Anna Janáčková studuje informatiku na PEF ČZU. Od roku 2010 pracuje ve společnosti Etnetera, kde se věnuje především automatizaci a zálohování. Její cíl je nahradit sebe sama strojem, k tomu jí pomáhá Puppet a další OSS nástroje.

Jan Hrach

Jan Hrach

Jan Hrach se zabývá se vývojem hardwaru a počítačovou bezpečností. Ve svém volném čase působí v pražském hackerspace brmlab, kde se věnuje projektům od stavby rentgenu přes 3D tisk po digitální zpracování rádiových signálů.

David Kolibáč

David Kolibáč

David Kolibáč se věnuje optimalizaci počítačových klávesnic, a to hlavně po softwarové stránce. Sbírá ergonomické klávesnice, alternativní polohovací zařízení a historická sluchátka. Studuje informatiku na Univerzitě Palackého v Olomouci.

Vlastimil Babka

Vlastimil Babka

Gentoo Linux developer since 2006, joined the Kernel team in 2014. Works as Linux kernel developer at SUSE Labs since 2013 with focus on memory management.

bez fotky

Ondřej Guth

Ondřej Guth je nadšený uživatel Linuxu (Gentoo, KDE) a vůbec OSS, kterého baví psát víc než klikat (bash, LaTeX, gnuplot, Java, C++, perl). Přednášející a cvičící na FIT ČVUT a příležitostný školitel Javy.

bez fotky

Ulrich Müller

Ulrich Müller uses GNU/Linux since 1995 and became Gentoo user in 2004 and developer in 2007. Gentoo Council member in 2009 and from 2011 to now.