Stánky

Součástí doprovodného programu budou opět stánky nejrůznějších projektů. Můžete se těšit na:

Fedora

Stánek prezentující novinky z populární linuxové distribuce Fedora.

brmlab

Jsme skupina lidí kteří zkoumají jak věci fungují a vytváří věci nové - programy, roboty, stratosférické balony, geny... Hackerspace brmlab - místo, kde se můžeme setkávat a vyrábět zajímavé věci, dělat přednášky a sdílet výsledky.

vpsFree.cz

Spolek lidí, kteří staví a provozují vlastní platformu pro provoz virtuálních serverů. Otevrena organizace, sdilena otevrena infrastruktura.

e-INFRA CZ

Je unikátní e-infrastruktura pro výzkum a vývoj v ČR, která představuje transparentní prostředí poskytující komplexní kapacity a zdroje pro přenos, ukládání a zpracování vědeckých dat. Konsorcium e-INFRA CZ je tvořeno subjekty CERIT-SC, CESNET a IT4Innovations, jejichž zástupce můžete na stánku potkat.

  • CERIT-SC
    Centrum CERIT-SC (CERIT Scientific Cloud) je národní centrum provozující výpočetní infrastrukturu a infrastrukturu pro ukládání dat pro výzkum a vývoj. Věnujeme se hledání řešení složitých problémů souvisejících se zpracováním výzkumných dat.  Naše týmy úzce spolupracují s vědci na zefektivnění procesu sběru, přístupu, zpracování, analýzy, ukládání a sdílení dat z jejich výzkumných experimentů. Stojíme v čele národních snah o lepší zpřístupnění výzkumných dat a vědeckých poznatků a zároveň jsme zapojení v souvisejících mezinárodních aktivitách.

  • CESNET
    Poskytujeme pokročilé informační a komunikační služby pro vědu, výzkum a vzdělávání. Spravujeme a rozvíjíme akademickou počítačovou síť, zajišťujeme bezpečný způsob přihlašování k portfoliu našich služeb, nabízíme prostředí pro náročné výpočty, prostor datových úložišť a komunikační nástroje pro jednotlivce i týmy. Jsme sdružení právnických osob, našimi členy jsou veřejné vysoké školy a Akademie věd České republiky.

  • IT4Innovations
    Přední výzkumné, vývojové a inovační centrum v oblasti vysoce výkonného počítání (HPC), datových analýz (HPDA), umělé inteligence (AI), kvantového počítání (QC) a jejich aplikací do dalších vědeckých, průmyslových i společenských oborů, provozující nejvýkonnější superpočítačové systémy v České republice.

Ubuntu

Komunitní stánek prezentující linuxovou distribuci Ubuntu, která je stále nejvíce doporučovaná začátečníkům.

MacGyver

Dráty, žárovky, procáky, 8bity a jiné šváby… prostě veteš ze Strahovské Bastlírny (čti hackerpsace) klubu Silicon Hill.

Vim

Jsme #vimpivo a máme rádi textový editor VIM. Na stánku vám ukažeme, co všechno umí a jak ho používat.

openSUSE

Vyzkoušejte nové openSUSE a diskutujte přímo s vývojáři této distribuce. Také budete mít šanci vyhrát velké plyšáky.

Takt

Jsme živá komunita hackerů, tvůrců a technologických nadšenců se sídlem v srdci Prahy v České republice. Poskytujeme prostor pro spolupráci a kreativitu pro jednotlivce ze všech prostředí, aby mohli zkoumat, učit se a vytvářet vzrušující projekty ve světě technologií i mimo něj.

SUSE

SUSE propojuje svět Linuxu se světem Enterprise a z obojího přináší to nejlepší. Milujeme open source a s kolegy, kterých je na celém světě už více než 3000, rádi pracujeme na věcech, které dávají smysl. Dlouhodobě spolupracujeme s univerzitami hlavně formou závěrečných prací nebo výuky.

LibreOffice

Svobodný kancelářský balík: novinky pro uživatele, možnosti řešení problémů i to, jak funguje vývoj a jak přiložit ruku k dílu.

Turris

Na stánku Turris předvedeme Turris Omnia Enterprise. Naše routery Turris podporují open source distribuce Linuxu na bázi Open WRT. Nabízíme automatické bezpečnostní updaty a správu pokročilých funkcí ve webovém rozhraní reForis.

FFmpeg

FFmpeg is the leading multimedia framework, able to decode, encode, transcode, mux, demux, stream, filter and play pretty much anything that humans and machines have created. It supports the most obscure ancient formats up to the cutting edge. No matter if they were designed by some standards committee, the community or a corporation.

Red Hat

Red Hat is the world’s leading provider of enterprise open source solutions, using a community-powered approach to deliver high-performing Linux, cloud, container and Kubernetes technologies Mobile and Cloud computing

(CC) (BY) LinuxDays 2023
HTTPS DNSSEC TLSA IPv6