linuxdays
Twitter
Telegram
Facebook

LinuxDays 2021

Od 9. října 2021, asynchronně

online

Konference LinuxDays 2021 znamená sérii online přednášek od zajímavých lidí, stejně jako online setkání s virtuálními stánky nejrůznějších zajímavých projektů. Vše zdarma z pohodlí domova, či jiného místa.

Kdy a kde…

Bohužel, vzhledem k trvajícím omezením způsobeným globální pandemií se ani letos nemůžeme sejít osobně v Praze v areálu ČVUT v Dejvicích na Fakultě Informačních Technologií. Místo toho se sejdeme virtuálně, tento rok v asynchronním pojetí, každý podle svých časových možností, kdykoli po začátku akce. Nebudou chybět ani večerní videokonferenční setkání nad virtuálními stánky.

Asynchronně?

Protože se nemůžeme setkat fyzicky, nezbývá než zprostředkovat zážitek z konference prostřednictvím internetu. Přednášení na dálku s sebou nese mnohá úskalí, zejména významně omezuje možnost interaktivity s posluchači. Proto jsme se rozhodli tento rok na interaktivitu rezignovat a naopak využít výhody, které online prostředí poskytuje.

Všechny přednášky proto budou letos předtočené a nabízené k přehrání kdykoli po začátku virtuální akce. Každý si tedy může poslechnout přednášku v jakoukoli vhodnou dobu. Není třeba vybírat, která z paralelně běžících přednášek je zajímavější. Není třeba se obávat nečekaných výpadků spojení či jiných technických problémů.

linuxdays

LinuxDays…

LinuxDays je česká linuxová konference, která se odehrává každoročně v Praze. Tato konference vznikla v roce 2012, aby nahradila zrušenou konferenci LinuxExpo. Za osm let se z LinuxDays stala největších akce svého druhu v Česku.

Komunita…

Když se o zrušení LinuxExpa dozvěděla česká linuxová komunita, zorganizovala se a jelikož všichni chtěli konferenci typu LinuxExpo (ale ještě lepší a dokonalejší), rozhodla se udělat si konferenci sama a po svém. Kdo je součástí této komunity? Začali jsme jako skupina lidí, která se vídá na různých konferencích v Čechách a díky tomu jsou mezi organizátory konference LinuxDays zástupci různých otevřených komunit.

Lidé…

Máme mezi sebou lidi podílející se na organizaci konferencí InstallFest, CryptoFest a SUT nebo zaměstnance a studenty FIT ČVUT v Praze. Co se pokrytí v médiích týče, máme ve svých řadách šéfredaktora zpravodajského serveru Root.cz. Z distribucí máme lidi zastupující Fedoru, Gentoo a openSUSE. Jsme tedy velmi různorodá skupina lidí a společně zastupujeme zájmy mnohých komunit.

Sobě…

Nejsme závislí na finanční podpoře komerčních subjektů, proto si velmi pečlivě vybíráme, s kým budeme spolupracovat. Jednoduše nám taková spolupráce musí „dávat smysl“ z hlediska ideového záměru, posluchačů i nás samotných. Protože nás nikdo do ničeho netlačí, zůstáváme otevření a nezávislí. Tvoříme komunitní konferenci pro komunitu. Od lidí pro lidi.

Předchozí ročníky…

(CC) (BY) LinuxDays 2021
HTTPS DNSSEC TLSA IPv6