Stánky

Součástí doprovodného programu budou opět stánky nejrůznějších projektů. Můžete se těšit na:

brmlab

Jsme skupina lidí kteří zkoumají jak věci fungují a vytváří věci nové - programy, roboty, stratosférické balony, geny... Hackerspace brmlab - místo, kde se můžeme setkávat a vyrábět zajímavé věci, dělat přednášky a sdílet výsledky.

LinuxMarket

Trička, hrnky, plyšoví tučňáci, knihy a mnoho dalšího na téma Linux, linuxové distribuce a open source

Turris

Na stánku Turris předvedeme modulární router Mox a Turris Omnia, které podporují open source distribuce Linuxu na bázi Open WRT. Nabízíme automatické bezpečnostní updaty a správu pokročilých funkcí ve webovém rozhraní Foris.

Fedora

Stánek prezentující novinky z populární linuxové distribuce Fedora.

openSUSE

Vyzkoušejte nové openSUSE a diskutujte přímo s vývojáři této distribuce. Také budete mít šanci vyhrát velké plyšáky.

MacGyver

Dráty, žárovky, procáky, 8bity a jiné šváby… prostě veteš ze Strahovské Bastlírny (čti hackerpsace) klubu Silicon Hill.

LibreOffice

Svobodný kancelářský balík: novinky pro uživatele, možnosti řešení problémů i to, jak funguje vývoj a jak přiložit ruku k dílu.

Mozilla.cz

Překládáme aplikace Mozilly do češtiny, přinášíme čerstvé informace o vývoji a dění okolo a hrajeme si s novými technologiemi, jako je WebVR. Jsme otevřený projekt, do kterého se můžete zapojit i vy!

Xfce + Geany + Midori

Jednoduchý a lehký editor Geany na jednoduchém a lehkém prostředí Xfce - nejlepší přátelé složitého a těžkého života programátora.

base48

Hackerspace; spolecna dilna nadsencu do zvuku, 3D tiskaren, dronu, CNC, ... v jednom z nejhustsich sklepu v Brne.

Vim

Jsme #vimpivo a máme rádi textový editor VIM. Na stánku vám ukažeme, co všechno umí a jak ho používat.

Kubernetes

Na stánku budeme ukazovat základní principy Kubernetes. Soutěže a kvíz budou!

CESNET

Provozovatel národní e-infrastruktury pro podporu výzkumu, vývoje a vzdělávání. Stánek se bude zabývat monitorováním počítačových a IoT sítí. Součástí bude ukázka útoků na IoT infrastrukturu (pomocí Software Defined Radio) a jejich detekce (pomocí brány vyvíjené v našem projektu SIOT).

vpsFree.cz

Spolek lidí, kteří staví a provozují vlastní platformu pro provoz virtuálních serverů. Otevrena organizace, sdilena otevrena infrastruktura.

FFmpeg

FFmpeg is the leading multimedia framework, able to decode, encode, transcode, mux, demux, stream, filter and play pretty much anything that humans and machines have created. It supports the most obscure ancient formats up to the cutting edge. No matter if they were designed by some standards committee, the community or a corporation.

FreeBSD

FreeBSD is an operating system used to power modern servers, desktops, and embedded platforms. A large community has continually developed it for more than thirty years. Its advanced networking, security, and storage features have made FreeBSD the platform of choice for many of the busiest web sites and most pervasive embedded networking and storage devices.

Red Hat

Red Hat is the the world's leading provider of open source, enterprise IT solutions in Operating system, Middleware, Storage, Virtualization, Management, Mobile and Cloud computing

(CC) (BY) LinuxDays 2018
HTTPS DNSSEC TLSA IPv6